Vad Kostar en pizza i Stockholm?

Priserna på en pizza i Stockholm kan variera avsevärt. Generellt är en pizza i en storstad som Stockholm dyrare än i mindre städer och vanligtvis får du betala någonstans mellan 90-150 kronor för en pizza i Stockholm. Är du på jakt efter en pizzeria i Stockholm som serverar pizza på romanskt eller amerikanskt vis? Då är 4 Corners Pizza det självklara valet!

4 Corners Pizza – Pizza i Stockholm, fast som i New York

När systrarna Amanda, Andrea och Annabelle bodde i New York slutade många kvällar med en fyrkantig pizza-slice i handen. När de insåg bristen på denna fantastiska skapelse i Stockholm, föddes idén om att öppna sin alldeles egna pizzabar.

Sagt och gjort – 2020 öppnade systrarna 4 Corners Pizza som tog New York till Stockholm genom att hedra den klassiska fyrkantiga NY-slicen, med krispig utsida och fluffig insida. Med spännande och lekfulla toppings har systrarna lyckats skapa ett unikt koncept, inspirerat av den klassiska NY-slicen.

Välkommen in till 4 Corners Pizza för att plocka med en slice vid disken, sätta dig ner i restaurangen och testa några olika slice med nära och kära, eller för skönt barhäng i någon av våra US-inspirerade barer där stämningen är lika god som drinkarna!

Finns det bra pizzerior i Stockholm?

Ja, Stockholm har många bra pizzerior och erbjuder ett brett utbud av pizzor från olika kök och med olika smaker.

Om du är på jakt efter en pizzeria som serverar förstklassiga amerikanska pizzor till bra pris ska du besöka 4 Corners Pizza!

Lunchrestaurang Stockholm med hemkörning och take away

Vad kostar en pizza i Stockholm? Vanliga frågor och svar!

Priset på en pizza i Stockholm varierar beroende på flera faktorer, inklusive restaurangens typ, plats och pizzans storlek och toppingar.

Generellt sett kan priset för en standardpizza på en vanlig pizzeria variera från cirka 70 till 150 svenska kronor eller mer, beroende på var i staden du befinner dig och restaurangens rykte.

På mer exklusiva restauranger eller ställen med specialpizzor och premiumtoppingar kan priserna vara högre än så. Dessutom kan pizzor på restauranger med särskilt fokus på kvalitetsingredienser, specifika koncept och unika smakkombinationer vara dyrare än genomsnittet.

New York-style pizza är en specifik typ av pizza som kommer från New York City. Denna pizza har flera karakteristiska drag som skiljer den från andra regionala stilar.

Här är några kännetecken för New York-style pizza:

 1. Tunn och mjuk skorpa: New York-style pizza har en tunn och mjuk skorpa som är krispig vid kanterna men mjuk och tuggig i mitten. Skorpan är vanligtvis inte lika tjock som i andra pizzastilar, som till exempel Chicago-style pizza.

 2. Storleken: En typisk New York-style pizza säljs i skivor och är generellt sett större än skivorna i andra pizzastilar. En vanlig skiva kan vara så stor att man behöver vika den på mitten för att kunna äta den.

 3. Tomatsås och mozzarella: Den använda tomatsåsen är ofta en enkel och smakrik variant, och mozzarellaosten används generöst. Ingredienserna är enkla, även om toppings kan variera mycket, och fokus ligger på att erbjuda en god smakupplevelse.

 4. Serveras traditionellt: New York-style pizza serveras vanligtvis som en enkel skiva, men du kan också köpa hela pizzor. Det är vanligt att äta pizzan direkt med händerna, on the go.

Denna pizzastil är mycket populär och har blivit känt över hela världen. Många pizzerior utanför New York City försöker efterlikna den karakteristiska stilen.

New York-style pizza har en intressant historia som sträcker sig tillbaka till början av 1900-talet och är starkt kopplad till den italienska invandringen till New York City. Här är en översikt av några viktiga händelser i historien om New York-style pizza:

 1. Tidiga dagar av pizza i USA: Pizza introducerades i USA genom italienska immigranter, i takt med att procent-satsen italienare ökade kraftigt och de första pizzeriorna etablerades i städer med stora italienska befolkningar. New York var en av dessa städer.

 2. Lombardi’s öppnar 1905: Lombardi’s, beläget i Little Italy i Manhattan, anses vara den första pizzerian i USA och öppnade 1905. De skapade en stil av pizza som var unik för New York, med tunn skorpa och enkla, smakrika ingredienser.

 3. Slice-kulturen växer: Under 1930-talet och 1940-talet växte efterfrågan på pizza i skivor. Pizzerior som solde pizza i skivor blev allt vanligare och bidrog till att etablera New York-style pizza som en distinkt stil.

 4. Tekniska framsteg: Efter andra världskriget och under 1950-talet gjorde tekniska framsteg, som bättre ugnar och förbättrade degrecept, det möjligt för pizzerior att producera pizza i större skala och med en jämn kvalitet.

 5. Stilisering av pizzabaket: New York-style pizzabakugnar, med stenbotten och öppen eld, blev standard och hjälpte till att skapa den krispiga och mjuka skorpan som är karakteristisk för dessa pizzor.

 6. Internationell spridning: New York-style pizza blev populär över hela USA och internationellt. Många pizzerior runt om i världen försökte replikera den karakteristiska stilen.

 7. Pizza i skivor som street food: New York-style pizza blev känd som ett populärt street food-alternativ. Den serverades ofta i stora skivor som kunde vikas på mitten för att ätas med händerna medan man var på språng.

New York-style pizza har nu blivit en ikonisk del av New Yorks matkultur och är känt över hela världen. Det är en påminnelse om den rika historien av kulturellt utbyte och gastronomisk påverkan som har format matlandskapet i städer som New York City.

Stockholm erbjuder ett brett utbud av pizzastilar och variationer för att tillgodose olika smaker och preferenser. Här är några vanliga typer av pizza som du kan hitta i Stockholm:

Margarita:

En klassisk napolitansk pizza med tomatsås, mozzarella, färsk basilika och olivolja.

Capricciosa:

En svensk favorit med tomatsås, mozzarella, skinka, champinjoner och oliver.

Hawaii:

Innehåller tomatsås, mozzarella, skinka och ananas.

Vegetarisk:

Med en mångfald av grönsaker som paprika, lök, oliver, champinjoner och andra grönsaker.

Quattro Formaggi:

En fyrostar pizza som innehåller en blandning av olika ostar, till exempel mozzarella, parmesan, gorgonzola och ricotta.

Calzone:

En inbakad pizza som är som en dubbelvikt pizza med fyllning av tomatsås, ost och valfria ingredienser.

Romansk stil (Pizza al Taglio):

Fyrkantiga eller rektangulära bitar av tjockare deg, ofta med olika toppningar.

Gourmetpizza:

Specialpizzor som använder högkvalitativa och ovanliga ingredienser som rökt lax, sparris, tryffelolja eller andra delikatesser.

Mexikansk pizza:

Med ingredienser som salsa, jalapeños, kyckling, majs och guacamole.

Vegansk pizza:

Anpassade pizzor som använder veganska ostalternativ och ett utbud av växtbaserade toppningar.

Detta är bara några exempel, och det finns naturligtvis många fler variationer och specialpizzor som du kan upptäcka i olika pizzerior runt om i Stockholm.

Varje pizzeria har ofta sin egen twist och specialiteter, så det är värt att utforska olika ställen för att hitta din favoritpizza.

Att tillaga romansk pizza, eller pizza al taglio, innefattar flera steg från att göra degen till att förbereda toppingarna och slutligen grädda pizzan. Här är en grundläggande guide:

Ingredienser:

Pizzadeg (mjöl, vatten, jäst, salt)

Tomatsås (San Marzano-tomater, salt, olivolja)

Mozzarella eller andra ostar

Önskade toppingar (t.ex., grönsaker, kött, örter)

Instruktioner:

1. Gör degen:

Blanda mjöl, vatten, jäst och salt i en skål. Knåda degen väl tills den är jämn och elastisk. Låt degen jäsa under en längre tid för att utveckla smak och textur.

2. Förbered tomatsåsen:

Krossa San Marzano-tomater och blanda med salt och olivolja. Låt tomatsåsen stå så att smakerna kan blanda sig.

3. Förvärm ugnen:

a. Förvärm ugnen till den önskade temperaturen, vanligtvis runt 200-220 grader Celsius.

4. Rulla ut degen:

a. Rulla ut degen på en mjölad yta till önskad tjocklek.

5. Placera på bakplåt:

a. Överför den utrullade degen till en bakplåt täckt med bakplåtspapper.

6. Tillsätt toppingar:

Bred ut tomatsåsen jämnt över degen. Lägg på mozzarella eller andra ostar. Lägg till önskade toppingar som grönsaker, kött eller örter.

7. Grädda:

Grädda pizzan i den förvärmda ugnen tills den är gyllenbrun och osten har smält. Tiden kan variera beroende på ugnstemperaturen och tjockleken på degen.

8. Servera:

Ta ut pizzan från ugnen och låt den svalna något innan du skär den i bitar.

Det finns variationer av romansk pizza, och du kan anpassa receptet efter dina preferenser när det gäller degtjocklek, toppingar och sås. Experimenta för att hitta den smakprofil som passar dig bäst.

Priset på pizza i Sverige kan variera beroende på flera faktorer, inklusive var i landet du befinner dig, restaurangens typ, storleken på pizzan och de ingredienser som används.

Större städer och mer centrala områden har oftast högre priser jämfört med mindre städer och landsbygdsområden. Här är några allmänna riktlinjer:

 1. Storstadskostnad: I storstäder som Stockholm, Göteborg och Malmö tenderar priset på pizza generellt att vara högre på grund av högre levnadskostnader och ökad efterfrågan.

 2. Restaurangklass och kvalitet: Exklusiva restauranger eller pizzerior som satsar på högkvalitativa ingredienser kan ha högre priser jämfört med mer vardagliga eller snabbmatspizzerior.

 3. Lokala variationer: Det kan finnas skillnader i prisnivåer beroende på den lokala ekonomin och konkurrenssituationen i olika delar av landet.

 4. Pizzastorlek och toppingar: Storleken på pizzan och de valda toppingarna kan påverka priset. Specialpizzor med dyrare ingredienser kan kosta mer än standardpizzor.

 5. Tillbehör och erbjudanden: Vissa pizzerior kan erbjuda speciella paket eller kampanjer som påverkar priset. Till exempel kan det ingå dryck eller sides i ett paketerbjudande.

Det är alltid bäst att kolla de aktuella menyer och priser på restaurangernas webbplatser eller genom att använda restaurangappar och recensionssidor för att få den mest precisa och aktuella informationen om pizza priser i det område du är intresserad av.

Ja. Precis som med alla andra varor och tjänster har priserna på pizza ökat i takt med en ökad inflation.

Senaste åren har pizzerior, liksom andra restauranger och butiker, tvingats höja priserna på pizzor mycket.

Priser på varor och tjänster, inklusive mat som pizza, tenderar att öka över tid till följd av inflation. Inflation är en ekonomisk process där den allmänna prisnivån på varor och tjänster stiger, vilket minskar köpkraften av en valuta.